Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

onsdag 9 november 2011

Lilla fotskolan!

Visste du att miljoner människor i Sverige lider av fotbesvär som torra fötter med förhårdnader och självsprickor eller fuktiga fötter med svampangrepp? Därför är det viktigt att veta vad du kan göra själv och vilken hjälp det finns att få, för att förebygga och få starkare fötter.
Om du lider av besvär eller är osäker på hur dina fötter egentligen mår, sök alltid hjälp av en Medicinsk fotterapeut innan du försöker behandla själv, det är lätt hänt att du förvärrar dina besvär.

Nu när hösten är här med långa mörka kvällar så passar det extra bra med lite levande ljus, lugn avstressande musik för att ge lite extra omsorg till dina fötter. Dom liksom själen behöver sitt för att orka hålla ut. Det är extra viktigt att sköta sina fötter just nu den här årstiden när vi har en tendens att stänga inne dom i täta och varma skor.


Tips och råd för egenvård av vår fotterapeut Susanne Ackevall:

- Ett fotbad bör aldrig vara varmare än 36-37 grader. Använd gärna olivolja i vattnet som mjukar upp, salter torkar ut.

- Fila inte för mycket på hälar och förhårdnader, huden stimuleras och blir ännu hårdare.

- Klipp naglarna rakt av och inte för korta, nagelranden skyddar dina tår från tryck och stötar. Fila till de vassa hörnen.

- Smörj fötterna varje kväll och har du väldigt torra fötter gör en oljeinpackning över natten då och då. Olivolja går utmärkt att använda, se då till att den är kallpressad och inte raffinerad, trä en plastpåse över foten och en strumpa över, det gör susen.

- Efter dusch eller bad torka alltid ordentligt mellan tårna för att förhindra svampangrepp, använd gärna papper som suger upp fukten bättre än en handduk.

- Byt strumpor varje dag!!!

Tänk på att det är fötterna som ger stöd och balans, de fungerar som stötdämpare för hela kroppen. Det är dom som vi står på och det är dom som ska ta oss dit vi är på väg i livet!

Vi ger 100kr rabatt till alla nya kunder på valfri fotvårdsbehandling! För att läsa mer om våra behandlingar välj; Medicinsk fotvård eller Fotvård.

Boka på 031 711 70 60.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar