Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

tisdag 7 juni 2011

C-vitamin - den bästa sommarbehandlingen för din hud!

Det mesta i kroppen lever upp och får ny energi när sol och värme tittar fram, men det skadar inte att tänka till inte extra på hur du kan förebygga och stärka din hud när du befinner dig i solens strålning.

C-vitamin är en av våra viktigaste antioxidanter i vårt möte med vardagen. Den skyddar både vårt inre och yttre mot påfrestningar och förebyggar slitage på vår kropp. C-vitamin är vattenlösligt och finns i många livsmedel och behövs fyllas på flera gånger under dagen för att huden skall kunna tillgodogöra sig den. C-vitamin är otroligt viktig i kampen mot försvagade kärl och används som förebyggande medel inför hjärt och kärloperationer för att skynda på läkningen, samt inom hudvårdsbranschen där den förekommer i alla former och varianter.

C-vitamin är en flyktigt vitamin och oxiderar lätt, vilket betyder att hållbarheten inte är så lång för en c-vitamin produkt. Det är därför det är så svårt att producera bra cremer/serum med c-vitamin då dessa måste kaplas in och bevaras i sitt naturliga ursprung. Bäst är när man kan välja ampuller eller behandlingar där c-vitaminet blandas ihop innan användningen för att det ska finnas någon chans för huden att ta upp det. Innehåller lösningsprodukten för mycket alkohol eller fett finnas det en risk att c-vitaminet förbrukas upp innan den hinner tas upp av huden.

Cremer som innehåller c-vitamin behöver inte betyda att de är helt verkningslösa eller saknar effekt, men sannolikheten att de inte verkar speciellt långt in i huden är ganska stor. Dock kan dessa cremer och solskydd som oftast innehåller c-vitamin, vara till stor hjälp vid oxideringen av huden när man t.ex befinner sig i solens strålar.
Rent c-vitamin eller askorbinsyra, som det heter, är faktsikt en ren syra som kan ha ganska så peelade och frätande effekt på huden, och skall därför endast utföras på kliniker och aldrig hemma. Dock passar c-vitamin väldigt bra nu under sommarmånaderna då huden oftast skapar nya som gamla pigmentförändringar och ökar upp hudens naturliga motståndskraft. En c-vitamin behandling kan vara en god start till en stark och frisk hud och kan utföras som ensam behandling eller som i kur om man önskar en djupare och mer långvarig effekt. För dig som lider av acne, ytliga kärl eller pigmentförändringar är detta det bästa alternativet inom medicinsk hudvård i sommar, men även för huden som är yttorr, trött eller sliten är detta ett perfekt tillfälla att stimulera huden lite extra och stråla som bäst under sommaren.

Under Juni, Juli och Augusti har vi på Advanced Skin Care ett härligt sommarerbjudande på vår C-vitamin behandling Face V.I.T.C: 

450:- ord. pris 610:-

Väljer du dessutom att köpa en C-vitamin kur på 4 ggr, får du en värdecheck på 250:- att utnyttja på valfri behandling i höst.

För att läsa mer om erbjudandet på vår hemsida, klicka här eller klicka på bilden nedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar