Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

fredag 21 september 2012

Hudbehandlingar i Göteborg, medicinska och traditionella ansiktsbehandlingar.

Visste du att det är stor skillnad på behandling och behandling? Idag finns det ett stort utbud av olika former av ansiktsbehandlingar, och det kan idag vara en rejäl djungel att välja rätt behandling för just din hud.

Hudvårdsbehandlingar kan vara allt ifrån avkopplande skönhetsbehandlingar till avancerade medicinska hudbehandlingar där diverse hudproblem kan behandlas. Och ibland kanske man bara enkelt och lätt vill ha en skön avstressande stund, men andra tillfällen få bukt med de där envisa utslagen som irriterar dig.

Det som är viktigt att tänka på när du ska boka en behandling, är först och främst vilket behov du har och vilket resultat du är ute efter? Det kan vara en underbar upplevelse att få spendera 60 min i aromaterapins avkopplande doftrika värld, men samma hudvård kan vara rena rama katastrofen för någon med problem hud som inflammation eller extremt känslig hud. Naturens krafter är starka, men ibland för starka för en stressad svag hud. Välj därför hudvård som är ren, trygg och anpassade för din hud.Behöver du hjälp med att få bukt med ett djupare problem eller förstå din hud är ofta Medicinska hudvårdsbehandlingar bra att välja, där behandlingarna är fokuserade på att hjälpa och "renovera" huden. Dessa behandlingar har oftast helt neutrala dofter och är "labratorie-skapta" för att passa en känslig och svag hud. Ingredienserna är oftast en kombination av olika fruktsyror och vitaminer i svag eller stark dos, och utmanar huden något mer än en klassisk vanlig ansiktsbehandling. Man kan enkelt jämföra denna typen av hudvård som en personlig tränare, medan klassiska ansiktsbehandlingar är lite mer som en lugnt yogapass. Närande och stärkande för själen med viss fysisk ansträngning jämfört med en utmanade PT som får dina muskler att växa och blir starkare. Båda behövs ju givetvis, så vårt råd att att kombinera dessa 2 typer av hudvård för att du och din hud ska må optimalt!

Vad som definierar en klassisk ansiktsbehandlingar brukar vara djuprengöring, massage och avslutningsvis mask och kan variera i tid från 30-90 min. Under dessa behandlingar utför en hudterapeut en mer "skönhets" anpassad behandling som fungerar på alla åldrar och hudtyper, men kan även fördjupas med fruktsyror (aha-syror) för en djupare och mer effektivare behandling.

En klassisk ansiktsbehandling kan utföras var 4-12:e vecka och hur ofta man bör gå beror helt enkelt på hur din hud mår, samt vilket resultat du vill åt. Många går oftast regelbundet varannan månad för att kontrollera sebumöverskott och motverka inflammationer. Om man dessutom kombinerar dessa vanliga hudvårdsbehandlingar med medicinsk hudvård kan man få otroligt häftiga och tydliga resultat och då passar oftast höst/vinter bäst om man vill utföra djupare penslingar som t.ex kemisk peel.
Medicinska hudvårdsbehandlingar utförs helst under höst/vinter tiden på året och bäst resultat fås genom en "kur" där man intensivbehandlar huden under ett antal veckor. Under en sådan behandling kan huden vara röd, fjälla lätt och även upplevas extra känslig, innan den återfått sin fulla kraft och lyster. Det är helt enkelt en form av brännskada som man ger huden för att aktivera nya starkare hudceller.Är man osäker på vilken behandlingsmetod man bör välja så kan en Konsultation med en hudspecialist vara ett första steg i rätt riktning. På hudkliniken i Göteborg bjuder vi på kostnadsfri Konsultation om man sedan väljer att utföra en behandlingskur med djupare kemisk peeling. (Värde 350:-)

På vår hudklinik erbjuder vi även hudvårdsbehandlingar för alla, och vi kombinerar klassiska ansiktsbehandlingar med medicinska hudvårdsprodukter samt erbjuder även djupare medicinska behandlingar för problem som acne, rosacea, hyperpigmenteringar, miljöbelastad eller solskadad hud.

Vi arbetar med märken som nimue, phFormula och fördjupar oss alltid i kostens och allmän hälsans betydelse innan vi lägger upp en behandlingsplan för just dig. För att läsa mer om oss och våra hudvårdsbehandlingar i Göteborg gå in på vår hemsida!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar