Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

måndag 28 mars 2016

Såhär får du mjuka och lena fötter!Att smörja fötterna är A och O. Om man tar en titt på dagens marknad inom fotvårdsprodukter kan det tyvärr kännas som en ren djungel. Många produkter lovar mer än de klarar av att leverera och verkar något för bra för att vara sant, är det förmodligen så.

Vad är det då man vill få ut av sin fotcreme och vad bör den innehålla? De flesta vill ha mjuka, lena fötter utan förhårdnader och en produkt som verkar snabbt och inte kladdar. Många lider av hälsprickor och ömma punkter på fötterna och genom att dagligen smörja fötterna innan t.ex sänggående, kan vi motverka de förhårdnader.
Välj gärna en fotcreme med karbamid, även kallat urea som återfuktar huden intensivt och där du kan välja en styrka som passar dina fötter. Vi rekommenderar Allpresan, som erbjuder flera olika procentstyrkor för känsliga, torra eller extremt torra fötter.
Samtliga produkter från Allpresan är parfymfria och finns i både cremeskum och salva, beroende på vad du tycker om bäst.

Vår Dipl. Medicinska fotterapeut på Advanced Skin Care kan
vid ditt besök rekommendera dig vad dina fötter behöver och även avhjälpa vid besvär som torrspickor/hälsprickor, liktornar, vårtor, nageltrång, fot/nagelsvamp m.m.

Se till att börja smörja redan idag, och boka in en tid hos vår fotterapeut inför sommarsäsongen i god tid om du vill få bukt med ditt fotproblem till dess!

Boka på tel: 031-711 70 60 eller via online bokningen. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att maila oss.


/Tips från fotterapeuten
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar