Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

tisdag 16 november 2010

Nutri-cosmeceuticals!

Hudvård och kost, går det ihop? Ja frågar du mig så har jag ansett det nu ett tag, och det var den stora anledningen till att jag valde att vidareutbilda mig till kostrådgivare. Sen att jag gillar att laga mat, och äta den, är ju en annan!

Men frågar man också Dr. Gys du Plessis, expert på kosttillskott och åldrande, så säger han definitivt ja. Idag fick jag vara med om en otroligt stimulerande föreläsning av just Dr. du Plessis, men även Carina Franck från Nimue bjöd på härlig inspiration.

Dr. du Plessis talade just om sambandet mellan kost och åldrandet. Både när det gäller hur det påverkar vårt yttre, men också givetvis hur det stärker oss i vårt inre. Trots att vi har längre livslängd idag än för 100 år sedan, så utsätts vi idag för en enormt större del föroreningar och gifter än våra farföräldrar. På mindre än 50 år har flera tusentals olika kemiska tillsatser och toxiner tillkommit i våran vardag och idag kan vi inte ens dricka ett glas vatten, utan att få i oss någon form av restprodukt. Som tur är, bor i vi i ett land där vattnet just är bland de bästa i världen, så vi kan pusta ut lite!

Pga detta, så ställer vår kost allt större krav på oss. Våra inre organ, framförallt levern för jobba trippla dubbelskift för att rena ut och hålla kroppen i balans. Och för att hålla igång dessa funktioner och processer i levern, krävs det rikligt med mineraler och vitaminer bland annat.
I praktiken skulle det betyda att man äter minst 500g frukt och grönt per dag, detta från EKOLOGISKA odlingar, eftersom dessa har fått växa till fritt från konst gödsel och bekämpningsmedel etc. Detta leder till att varje grönsak/frukt/råvara får mogna i lugn och ro utvecklas i den takt som det från början är tänkt.
Det innebär också att vi skulle äta minst 5 måltider som är hemmalagade för att undvika onödiga tillsatser och e-nummer, och kanske då om vi har tur, få i oss strax över hälften av alla de mineraler och antioxidanter som behövs idag. 

Så är det kört då, om man har 3 barn runt fötterna, ett heltidsjobb som verkar vara dygnet runt och vänner som ringer men nästan glömt namnet på?

Nä som tur är, är det ju inte det. Tur! Jag har inte ens barn ännu men tycker det är svårt nog att hinna med en ordentligen varierad kost varje dag.

Att ta kosttillskott kan vara det bästa du gör för din hälsa, men är man inte vaksam, kan det faktiskt vara bland det sämsta du gör också. Det gäller att välja ditt tillskott med kunskap och omtanke. Fråga, fråga och fråga igen hos butiken, leverantören, säljaren vad det innehåller och kräv en fullständig innehållsförteckning.
Ett bra tips kan också vara att få hjälp under en konsultation och gå igenom just dina behov, antingen det gäller hudvård eller allmän hälso/kostvård.
Vill du veta mer om vitaminer, mineraler, antioxidanter eller kosttillskott för just dig och ditt behov? Ring eller maila mig så bokar vi in en kostregistrering.

Omega 3, ett VIKTIGT tillskott!

Ord pris för 1:a mötet är 650 :- men i December är det 35 % på en valfri behandling (dock ej redan rabatterade priser) så passa på nu innan jul hur du kan förbereda dig och maxa kroppens kraft!

Kom ihåg! Avancerad hudvård är kroppen i sin totala helhet! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar