Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

torsdag 13 januari 2011

Föreläsningskväll om kost och vitaminer!

Ikväll har jag blivit bjuden på att delta i en föreläsning om kost och hälsa och hur viktigt det är att man har vitaminer och mineraler i kroppen för att ta hand om alla celler som finns inom oss. Ska bli spännande och höra deras syn och tankesätt, samt att möta likasinnade.
Jag påverkas oerhört av vintertiden och är väldigt noggrann med att få i mig D-vitaminerna som jag har i kapselform just nu. Arbetar man flera timmar och inomhus på dagen är det svårt att fånga de få solstrålar som kommer.


Det finns många måste och borden, men glöm inte att alltid sätta dig och din kropp främst, ta hand om dig och har du slarvat med kost och träning ett par dagar, så gräv inte ner dig för det. Bara att ta nya tag! Gör en god fruktsallad ikväll med färska frukter och bär istället för att rota i kylskåpet framåt småtimmarna, så får både mage och hjärna lite nya upplevelser!

Här kommer ett litet tips på fräsch fruktsallad:

1 granatäpple
 (gröp ur kärnfrukterna)
1/4 färsk ananas
(skär i lagom tuggbitar)
1 "korg" physalis
( dela dem 1 gång)
10 vinddruvor
(dela dem 1 gång
Kesella

Delat allt enligt tips och blanda samman. Fördela granatäpplet sist över för att det ska bli lite vackert också. Toppa med kesella, naturell eller smaksatt. Kanske med lite kanel! Låt fantasin flöda!

Bon appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar