Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

torsdag 3 mars 2011

Kemisk peeling, pHformula Del 1.

Såhär efter en lång seg vinter är det nog många som känner igen känslan av att man vill förnya sig, krypa ur sitt skal, börja om på nytt! Det gäller även mig, Josefine som driver Advanced Skin Care och jag är redan på god väg när det gäller träningen och mina nya stapplande steg inom pilates träning.


En annan del av mig som också behöver förnyas med jämna mellanrum är ju givetvis huden. Efter många år med problem hud och kraftiga inflammationer så finns det tyvärr idag vissa ärr som påminner om den tiden. Min hud idag är betydligt starkare och jämnare än den var för bara 2-3 år sedan och det tack vare flera AHA-behandlingar. Det är tyvärr så att ju större och djupare problem du upplever med din hud, desto längre tid tar det för huden att läka om och förnya sig. Idag har jag lärt mig vad som fungerar för mig i produkt- och kost väg och det gäller att hitta "sin" väg för att förstå sin egen hud.
Idag upplever jag inga som helst problem med min hud utan har skapat en stark och frisk hy som sällan får några "utbrott". Dock lever den där drömmen kvar om en jämn, por-fri & ärrfri hud så därför är det nu läge innan våren och solen kommer, att genomgå en kemisk peeling.


Kuren går till så att man utför minst 4 st behandlingar med ca 2-3 v mellanrum beroende på hudtyp och utgångsläge. Behandlingen tar ca 30 min och skall endast utföras av dipl. Hudspecialist. Behandlingsmärket som vi använder oss utav på Advanced Skin Care och som jag kommer få i ansiktet heter pHformula och är ett alldeles nytt behandlingsmärke som utför säkra kemiska peelingar med mininal skada på huden. En kemisk peeling är nämligen en form av brännskada, dock under kontrollerade former, som tvingar huden att släppa ifrån sig trasiga hudceller (som i mitt fall, som gett gropiga ärr ) och öka på cellförnyelsen för att läka om och skapa en ny mer välmående hud. Hur man reagerar på en kemisa peeling är helt beroende på hudtillstånd och hur mycket att man förberett huden.


Ni kommer få följa mig under mina 4 behandlingstillfällen och på så sätt få en inblick i hur det kan känns och kan gå till!


Del 1 pHformula - A.G.E 1.


Vi har valt att använda A.G.E 1 solution som är den mildaste syran och kommer applicera upp till 3 lager i ansiktet, vilket är maximalt antal lager.
För att förberedda huden, tvättar hudspecialisten först av ansikte med en rengöring som effektivt avlägsnar make up och smuts. Det är viktigt att huden är ren och fri från fettämnen för att solutionen skall gå ner ordentligt i huden.
Innan A.G.E 1 solution läggs på är det viktigt att man gör ett känslighetstest, dels för att bestämma antalet lager man skall applicera, dels för att det öppnar upp och förbereder huden.Här kan det sticka och brännas lite och på mig upplever jag känslan till en 5:a av 10. Alltså inte speciellt mycket, men ändå kännbart.


Efter känslighetstestet är det dags för A.G.E 1 solution och vi har valt denna istället för A.C.N.E 1 som man också behandlar ytliga ärr med, för att vi ville komma åt hudstrukturen allmänt i ansiktet, inte bara på ärren. Första lagret känns väldigt lite, så vi går ganska snabbt på ett andra lager och då känner man mer av den "lätt brännande" känslan. Det är nu på en 6:a av 10, men inga problem så vi lägger ett 3e lager, fokuserat på problem områdena och känslan går som max upp till en 7:a men avtar ganska snabbt.


Efteråt känns huden väldigt ny och jämn och man kan direkt se skillnad på ärren. Jag hade trott att huden skulle bli mycket mer rödare, men det ser ungefär ut som om jag motionerat lite lätt. På mina tidigare kunder har vi fått allt ifrån stopp-röda ansiktet med hetta, till resultat som det här, men mindre märkbara skiftningar.

Nu dröjer det dock länge innan man kan se hur slutresultatet kommer bli, och ni kommer få en liten uppföljning om ett par dagar, då flagnings processen sätter in. Tidigare peelingar har jag ömsat som ett ormskinn, så det ska bli spännande att följa fortsättningen! En kemisk peeling är inget man utför innan helgen och skall planeras in ordentligt och få chans att ta tid att läka ut. För mer funderingar och frågor kontakta oss på tele 031 711 70 60 eller maila på info@advancedskincare.se.

De flesta förknippar kanske kemsisk peeling med denna bilden!
Forts. följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar