Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

måndag 19 oktober 2015

Callositet - Förhårdnader på fotenFörhårdnader under fötterna uppkommer oftast av olämpliga skor, hårt underlag och av intensiv träning med friktion. Även fotdeformiteter drabbas ofta av förhårdnader så som nedsjunket fotvalv eller för högt fotvalv.

Utseendet på förhårdnader kan variera från storlek, form och färg. Uppkomst är oftast kring hälen, fotens främre del men även stortån brukar vara extra utsatt.

Förhårdnader på fötterna är väldigt vanligt och var och varannan personen har det men inte alla lider svårt av det. Förhårdnaderna kan ömma, skava och trycka på vår hud och dess innehåll som nerver, vilket kan leda till ihållande smärta. Förhårdnader på fötterna är dock relativt enkla att behandla och förebygga, allt som behövs är regelbunden vård, både hemma och på fotklinik.

Hemma förebygger du problemet med förhårdnader på fötterna med god fothygien, bättre val av skor, inlägg i skorna, insmörjning av fötterna varje dag med lämplig fotkräm ex. Allpresan och lättare filning på förhårdnaderna max 2 ggr i månaden för att inte överstimulera produktionen av callositet. Ibland är det svårt att själv avgöra vad som är vad, och hur man behandlar det bäst, det är därför vi på Advanced Skin Care finns och vår duktiga Medicinska Fotterapeut Linn som tar hand om dig.

Vi rekommenderar regelbunden fotvårds behandling ungefär var 6-8:e vecka. Vi har flera olika val gällande behandlingar av förhårdnader på fötterna, välj mellan Medicinsk Fotvård 50 min eller Medicinsk Fotvård 30 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar