Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

onsdag 21 oktober 2015

Fillers, Injektionsbehandlingar med Vistabell/botox eller Juvederm/Hyaluronsyra.

Ingen har väl undgått ord som botox, fillers, injektionsbehandlingar, restylane eller hyaluronsyra? Du ser det på tv, du pratar med vänner om det och du förfäras över de extremfall som lyfts upp i media och blir antingen livrädd för att ens våga tänka på att prova eller bestämmer dig direkt för att det inte är något för dig.

Men vad är egentligen injektionsbehandlingar och är det farligt? Vem kan göra det och finns det risker med ingreppen?

Injektionsbehandlingar eller fillers som det även kallas i vardagsmun är estetiska behandlingar där syftet är att förbättra eller försköna ett utseende/ansiktsdrag. Väldigt ofta används det inom hudföryngrande syfte för att reducerar rynkor, linjer eller grov, förtidigt åldrad hud men kan likväl används för att korrigera missprydande ärr från acne till tungt hängande ögonlock pga överelastisk hud som försvårar sikten.

Det finns olika typer av injektionsbehandlingar och det som används idag är hyaluronsyra fillers som ger volym och toning i huden eller muskelavslappnande Botulinumtoxin typ A som är ett muskelavslappnande medel. Båda preparaten har funnits länge inom läkemedels branschen och Botulinumtoxin typ A, även kallat botox i folkmun, är ett välbeprövat preparat som används länge inom sjukvården för att bl.a behandla hyperhidros (kraftig svettning), migrän och personer som drabbats utav stroke.
(källa: www.lakemedelsverket.se)

Hyaluronsyra är en kristallklar gel som injiceras i huden i små mängder för att återskapa volym och struktur. Den hyaluronsyra som man använder i injektionsbehandlingar liknar kroppens egna hyaluronsyra och är på så sätt naturlig för vår kropp. Hyaluronsyran är icke-animalisk, vilket innebär att risken för allergiska- eller överkänslighetsreaktioner är minimal.

”Fillers” är injektionsbehandlingar som på ett enkelt och bra sätt ger dig kontroll över ditt utseende. Eftersom behandlingen är snabb och inte innebär något kirurgiskt ingrepp kan man utan större besvär återgå till vardagen direkt efteråt.

Risker med injektionsbehandlingar
Som med alla injektionsbehandlingar och ingrepp på huden finns det alltid risk för infektioner och allergiska reaktioner. Dessa undviks i 99,9% av fallen då behandlingarna utförs av legitimerad sjukvårdspersonal och när en korrekt konsultation utförs inför din behandling. Utför ALDRIG någon form av injektionsbehandling utan att först gått igenom du hälsoprofil tillsammans med utövaren och se till att personen du vänder dig till är legitimerad läkare, gärna med inriktning hud eller plastikkirurgi.
Dubbelkolla även att preparatet de använder är ett godkänt medel och ring gärna till leverantören om du önskar få mer information om studier eller innehåll.

Injektionsbehandlingar är idag den mest utförda skönhetsbehandlingen världen över och personen bredvid dig på bussen har förmodligen gjort "något" utan att du misstänker det. Fillers utfört på rätt sätt, ger nämligen ett naturligt, föryngrat utseende och återger spänst och lyster till huden och behöver inte alls innebära en "plastig", stel mimik. Det går att åstadkomma dramatiska förändringar för de som efterfrågar det, men de allra flest vill ha den där naturliga fräschheten och ungdomen tillbaka, utan att hoppa 20 år tillbaka i tiden.

Är du nyfiken och vill veta mer om injektionsbehandlingar och vad de kan göra för dig? Kontakta oss på Advanced Skin Care i Göteborg så får du träffa våra legitimerade hudläkare, som ger dig tips och råd för just dig.
Konsultation hos läkare kostar 500:-, men vid utförd behandling ingår denna kostnad.

Läs mer om våra fillers behandlingar och priser här, eller ring oss på 031-711 70 60. Vi finns på Fjärde Långgatan 25, Göteborg och har en diskret men central entré.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar