Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

torsdag 23 december 2010

En riktigt, riktigt, riktigt God Jul till er alla!

Dagen före doppareda´n och man sitter givetvis på plats och arbetar för fullt. Sista dagen innan man får några dagar ledigt att hämta inspiration och nya idéer ifrån.
Mellan behandlingar, cremer och masker, har en hel del planering gjorts inför våren. Spännande saker är på gång, och vi hoppas inom kort ha ett fler personer som erbjuder härliga och resultatinriktade behandlingar här på kliniken.

Kostråd som man är så vill jag ju givetvis passa på att dela med mig lite av viktiga saker att tänka på inför all julmat:

* Drick mycket vatten, julmaten är oerhört salt och det kommer säkert finnas en och annan nubbe med i bilden. Så full på med vätska, vatten är källan till allt liv, återställer det mesta.

* Satsa på de "råa" ingredienserna, med det menar jag: brysselkål, rödkål, grönsaker, frukt, ja allt som inte blivit kokt och  processerat allt för mycket. Där kan ni hitta vitaminer och mineraler som fortfarande är intakta.

* Glöm inte motion, kanske är det stressigt och tajt med tid mellan släkten och middagarna, men försök att röra dig så mycket som möjligt, gå till affären, promenera till nästa träff, börja morgonen med en rask promenad så ökar du förbränningen.

* Ät långsamt (så hinner maten smältas ordentligt i magen) och sist men inte minst, ett litet tips från Kristina Andersson på Pauluns Näringscenter, prata inte så mycket under ätandet. För mycket prat, ger mer luft i magen som leder till ballongmage och annat smått och gott kan uppstå! ;) Ett litet tips om man lätt känner sig uppblåst efter en måltid. Låt maten tysta mun som det så fint heter...

Nu tar vi julledigt ett par dagar och finns åter på plats i mellandagarna, då är det för övrigt sista chansen att boka en härlig behandling inför nyår och dessutom få 35% rabatt på priset.

Önskar er alla en fin jul, men härlig mat som inte orsakar alltför mycket besvär!

A MERRY MERRY CHRISTMAS TO YOU ALL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar