Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

fredag 4 februari 2011

Medicinsk hudvård, vad är skillnaden?

På vår hemsida så kan man läsa att vi erbjuder avancerad hudvård, medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse. Jag har tidigare berättat om avancerad hudvård och hur enkelt det faktiskt är att optimera sin hudhälsa med rätt kunskap, men jag har förstått att de fortfarande finns en del funderingar kring vad "medicinsk hudvård" är.

Ett medicinskt hudvårdsmärke är produkter och behandlingar med högt koncentrerade doser av de aktiva ämnena, och som ger en snabb förändring i huden. Vilken typ av förändring man vill åt varierar från person till person, men vanligast är det korrigering av någon form av problem hud man vill åt. Ex. acne, rosacea, pigmenteringar, mogen hud med linjer eller solfläckar eller annan miljöskadad hud.

Innan man påbörjar behandling med medicinsk effekt, eller köper hemvårds produkter från ett medicinskt hudvårdsmärke, är det viktigt att man får sin hud analyserad av en auktoriserad hudterapeut eller hudspecialist som har fördjupat sig inom just medicinsk hudvård. Vilket är något man får läsa vidare inom efter avslutad utbildning för att besitta god kunskap i.

Det som vanligtvis sammanfattar ett medicinsk hudvårdsmärke, eller cosmeceuticals som det också heter, är att man använder någon form av AHA-syra/BHA-syra, A-vitamin, Alpha Lipoic syra etc. 
Att enklast förstå hur det fungerar, kan man jämföra det med personlig träning kontra kroppsmassage. Båda sätten funkar utmärkt när man vill få igång cirkulationen i muskler och leder, men det är bara via träning som man ökar på sin muskelmassa och "bygger" upp kroppen. Likadant är det med medicinsk hudvård, som i det här fallet är den personliga tränaren.  
Båda sätten fungerar och det finns inga rätt eller fel, bara skillnader i resultatet. Detta pga hur djupt produkterna penetrerar in i huden. För att få en förändring och reaktion måste de aktiva ämnena nå ner till epidermis och framförallt dermis. Traditionell hudvård som man oftast hittar i vilken butik som helst, penetrerar dock bara Stratum corneum som är det översta hudlagret i epidermis.
Måste man då ha problem hud för att använda dessa produkter? Nej, faktum är att använder man flitigt aktiva produkter som bygger upp och stärker huden, får du ett bättre skydd mot miljöpåverkan och annan slitage. Vilket leder till att du behåller din huds styrka längre, och motverkar på så sikt åldrandet. Ett hälsosamt åldrande helt enkelt.

Det finns många märken på marknaden idag som säger sig tillhöra medicinsk hudvård, men läs noga på innan du gör ditt val av produkt. Det är ytterst viktigt att välja rätt koncentration till rätt hud och du ska ALLTID påbörja nya produkter endast efter en rekommendation gjord efter en hudanalys, där man ser och känner på huden under en ansiktsbehandling.

Varför inte prova på ett nytt sätt att vårda dig själv? Prova avancerad hudvård, medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar