Medicinsk hudvård med fördjupning i kostens betydelse.

tisdag 22 februari 2011

Såhär kan det gå till på en ansiktsbehandling i Göteborg!

I stort sett varje dag kommer jag i kontakt med människor som ännu inte har fått sin första ansiktsbehandling. Sen finns det ju dem som har fått någon form av ansiktsbehandling men som ännu inte fått testa på en "riktig" ansiktsbehandling. =) Söker på man på ansiktsbehandling göteborg på google så finns det massiv av ställen och lika många möjligheter att få ansiktsbehandling på.

För mig på Advanced Skin Care så finns det egentligen bara ett sätt att göra en behandling på, vare det rör sig om ansikte eller kropp, och det är att först tänka inifrån och sedan utifrån. Det vill säga, se till hela din livssituation och därifrån lägga upp din behandling och hemrekommendationer. Alla personer är unika och det stämmer även in på oss terapeuter och specialister, så vem du känner dig trygg och bekväm med beror helt enkelt på vem du "klickar" med.

För att få en liten inblick hur det går till på en ansiktsbehandling på Advanced Skin Care här i Göteborg tänkte jag ta med dig på en liten tur, så får du själv känna in om det är något som kanske tilltalar dig?

_______________________________________________________________________

FACE ADVANCED 75 min

"Den första känslan man får när man närmar sig Skanstorget och vår lokal är hur centralt du befinner dig men samtidigt hur lugnet börjar närma sig. I charmigt, unikt hus hittar man vår ljusa, avkopplande klinik som direkt fångar många av dina sinnen. En frisk, fruktig doft fångar din uppmärksamhet när du kliver igenom entrén och du tar automatiskt ett djupt andetag innan du "landar". Kanske har du kommit in snabbt på lunchen och behöver den där välförtjänta pausen, kanske kommer du efter jobbet och vill få återhämtning innan det bär vidare hem.

Vår hudspecialist tar emot dig samt hälsar dig välkommen och ber dig slå dig ner i väntan på din tur. Under tiden serveras du vatten med olika friska smaker från ex. citron, lime eller gurka och får samtidigt fylla i en hälsoprofil som kommer ligga till grund för din behandling. Eftersom det är ditt första besök kommer du idag få 90 minuters behandling istället för 75 minuter, eftersom vi bjuder alla nya kunder på en 15 mins fri hälsorådgivning för att ge dig de resultat du önskar och behöver. Frågorna som du får fylla i rör din allmänhälsa, din kosthållning och bakgrund samt vad du vill uppnå med behandlingen idag. Kanske är du trött på att få samma återkommande torrhetsproblem och du märker även av att du "hettar" och blir röd i ansiktet under dagen.

Du passar på att titta dig omkring och märker hur ljust och avslappnat det känns, hur lätt atmosfären påverkar dig. Man märker inget av den susande staden utanför utan du har helt kommit in i en tillfällig värld av avkoppling. Musiken hörs svagt bakom dig och du kan höra hur din andning saktar in och blir mindre jäktad för varje minut.

När det är din tur kommer hudspecialisten och visar dig in i ett av rummen som är vackert belyst och du sätter dig lätt i behandlingsstolen som följer din kropp bekvämt. Tillsammans med specialisten går ni igenom din hälsoprofil och du får veta grunden till en stark och frisk hud och vikten av en god kosthållning. Du får även veta att under behandlingen kommer din hud noga att analyseras både under värme och berörning, och det är först efter behandlingen som du kommer få mer individuella råd för dig och din hud. Detta pga att många hudproblem kan många gånger ligga och "lura" och visar sig ibland inte förräns man ångbehandlat och rengjort den.

Eftersom du inte har så mycket orenheter i huden utan i ditt fall mer har problem med återkommande torrhet och narighet, lägger hudspecialisten mindre tid på portömningen och väljer hellre att anpassa behandlingen för dig. Hon låter därför enzympeelingen som är helt kornfri få verka sakta men effektivt så trasiga och slitna hudceller får chans att släppa ytan och bana väg för en ny stark hud.

Eftersom AHA-syror har en läkande och förnyade effekt lägger hudspecialisten även en syra en stund på huden som sticker lite till en början men som sedan avtar och försvinner helt efter ett par minuter. Hon berättar att syran fungerar lite som en personlig tränare för huden som pushar på för att sätta igång hudens normala funktioner istället för att skämma bort den och göra den lat.

Efter djuprengöringen med portömning och aha-syra får du en efterlängtad och välbehövd ansiktsmassage. Hudspecialisten har berättat att hon kommer använda sig utav lite mer dränerande och stimulerade rörelser i ansiktet då huden behöver hjälp att komma igång och få upp cirkulationen, och som samtidigt får ut slaggämnen samt väcker cellförnyelsen. Det känns ganska omgående att huden stramas upp och efter den härliga massagen känns det faktiskt som om du genomgått ett mindre ansiktslyft. Lustigt!


Behandlingen avslutas med en ansiktsmask som doftar härligt lätt av någon form av citrusfrukt. Doften är så mild och läskande att du för en sekund tror att det är någon form av efterrätt hon lagt på huden. Sen känner du ett lätt pirr i hela ansiktet och innan du hinner fråga, berättar hudspecialisten att du kan känna en lätt "känsla" av masken eftersom den nu lättare kan komma in i huden efter aha-syror och massagen. Masken verkar alltså på djupet och i det här fallet, ersätter fuktförlust.

Under tiden som masken verkar får du en härlig skalpmassage där speciellt utvalda punkter blir tryckta på och du känner att du glömmer bort både tid och rum. Du får sedan ligga ensam en liten stund för att sakta komma tillbaka till verkligenheten och under tiden skriver hudspecialisten ner råd och tips hur du bör fortsätta hemma för långvarigt och ihållande resultat.

Eftersom du inte varit på någon ansiktsbehandling innan är du nyfiken på hur och varför din hud fungerar just som den gör och hudspecialisten går igenom med dig orsaker och olika symptom, samt hur man behandlar dem bäst. Då får en genomgång av vad som eventuellt bör ändras i din kosthållning samt vilka produkter som passar dig och din livsstil bäst.

Du erbjuds nytt friskt vatten och får en liten stund på dig att landa tillbaka i verkligen och möter sedan upp hudspecialisten utanför för ett avslut. Du har fått rådet att komma regelbundet på behandling eftersom huden är en färskvara och ditt arbete och livssituation tyvärr ger dig mer stress än du behöver, och därför kommer du att behöva tänka lite mer på att stärka upp och bevara huden genom egenvård och via proffessionella behandlingar. Du nappar på "quickfixen"- Face Bas 45 min, var 6:e vecka och tänker rekommendera varenda väninna du har, eftersom du är så nöjd med din behandling. Dessutom känns det bra att du kan påverka din behandlingskostnad framöver genom att värva dina vänner hit som dessutom får en bra första gångs erbjudande!

Du tar din påse med ditt nyinköpta startkit och känner att du har energi till att bestiga vilket berg som helst och ser fram emot ditt nästa besök. Du vet inte ens vad klockan är, och det bästa är att du inte ens bryr dig! Du låter dig stanna kvar i det andetag som du befinner dig i just nu och tänker att i morgon är det en ny härlig dag!"


Skulle du också vilja få uppleva detta? Ring och boka din tid hos oss på 031 711 70 60 och uppge "Advanced" så ger vi dig 25% på valfri ansiktsbehandling. (dock ej på medicinska ansiktsbehandlingar eller i kombination med annat erbjudande.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar